Εclair de génie
Το ερώτημα εδώ είναι εάν μιλάμε για μικρά τσαντάκια που προσομοιάζουν με λαχταριστά εκλέρ -φτιαγμένα ίσως κατά παραγγελία των αντίστοιχους οίκους μόδας για κάποιο πάρτυ ή κάποιο ντεφιλέ- ή εάν αυτές οι Haute Patisserie δημιουργίες είναι περίτεχνο κράμα εξαιρετικής πρώτης ύλης και αποθέωσης ζαχαροπλαστικού ταλέντου.
Θα ήθελα να σας κρατήσω σε αγωνία, όμως, η καλή μου ανατροφή, αλλά κυρίως η επιθυμία να μοιράζομαι τα υπέροχα και νόστιμα τoυ κόσμου, δεν μου το επιτρέπουν.
Ομιλούμε περί eclair, λοιπόν, τα οποία είχα την τύχη να δοκιμάσω σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στην παγωμένη Σουηδία. Από εκεί -όπου τίποτα δεν προδίδει- την γλυκιά παράδοση επιπέδου… Η νεαρή Annike Gunerd αγαπά δύο πράγματα. Τα ανάλαφρα γαλλικά επιδόρπια και να δίνει την όψη των αγαπημένων της fashion brands στα γλυκά που φτιάχνει.
Η… καθημερινή της παραγωγή είναι εξαιρετικά περιορισμένη -σχεδόν πάντα κατά παραγγελία-, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να έχει χτίσει ήδη μία πολύ σταθερή fashion oriented ομάδα fans.
Δεν γνωρίζω τι θα έλεγαν η Hermes, η Gucci και η Chanel αν τα έβλεπαν, εγώ, όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ήταν υπέροχα σαν τις πιο φίνες δημιουργίες τους στα calwalks!
Κάτια Μηλιαράκη