Βon appétit de Normandie!
Παράδεισος για τους λάτρεις του καλού φαγητού, η Νορμανδία είναι ένας ευλογημένος τόπος παραγωγής προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και έτοιμη να προσφέρει μεγάλες στιγμές γαστρονομικών απολαύσεων. Η παραδοσιακή κουζίνα της, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά προϊόντα της που θα σας γοητεύσουν: γαλακτοκομικά, οστρακοειδή, κρέατα, αλλά και φρούτα.
Μερικά από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά προέρχονται από τη Νορμανδία, μεταξύ των οποίων τα Camembert, Pont l’Evêque, Livarot και Neufchâtel.
Το υπέροχο βούτυρο της περιοχής συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των καλύτερων και εξάγεται στο εξωτερικό. Διάσημη και για τα θαλασσινά της που αλιεύονται φρέσκα καθημερινά. Δοκιμάστε τη διάσημη ψαρόσουπα Marmite Dieppoise ή τα scallops Port en Bessin’s ή τα coquilles Saint Jacques. Η Νορμανδία είναι η κατ’ εξοχήν παραγωγός περιοχή της Γαλλίας σε μύδια και στρείδια τα οποία μπορείτε και να δοκιμάστε σε άπειρες παραλλαγές.
Η περιοχή ωστόσο έχει μεγάλη παράδοση και σε καλής ποιότητας κρέατα. Παράγει την καλύτερη ποιότητα βοοειδών στη χώρα, αλλά και πολλές και ιδιαίτερες ράτσες αρνιών. Μη χάσετε τα πιάτα με αρνί όπως το Ναβαρέν ή κοτολέτες αρνίσιες à l’indienne.
Οι πάνω από 250 ποικιλίες μήλων που παράγονται στην περιοχή προσφέρουν και ατελείωτες παραλλαγές της μηλόπιτας, αλλά κι αλκοολούχων ποτών.