L’Audrion: Γαλλική essence στην Πλάκα
Η νέα άφιξη στην Κυδαθηναίων μετράει μόλις μερικούς μήνες και φέρνει γαλλική essence στη γαστρονομική σκηνή της Πλάκας.
Φωτεινό, μοντέρνο, αλλά διατηρώντας τα παραδοσιακά στοιχεία του νεοκλασσικού στο οποίο στεγάζεται, το L’Αudrian είναι μία cave a manger (συνδυασμός wine bar με πλούσια κάβα και εστιατορίου). Κατά συνέπεια θα περίμενε κανείς το φαγητό να είναι συνοδευτικό της οινοποσίας. Παρόλα αυτά ο Γάλλος chef, βραβευμένος με Mιchelin, Alain Parodi παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα ποικιλία από κρύα και μαγειρευτά πιάτα (μοσχαρίσια μάγουλα, σολωμός με σελινόριζα, plateaux με γαλλικά τυριά και αλλαντικά). Αντίθετα, οι ετικέτες του γαλλικού αμπελώνα είχαν αρκετές ελλείψεις από κρασιά της περιοχής του Bordeaux που ήταν στην λίστα (τουλάχιστον όταν το επισκεφθήκαμε εδώ και ένα μήνα περίπου). Επίσης μας ξένισε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ελληνικές ετικέτες και δή λευκών κρασιών που συναγωνίζονται επάξια τα αντίστοιχα γαλλικά. Παρόλα αυτά το Audrian συνιστά μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση γιά έξοδο στο κέντρο της Αθήνας.
Ιωάννα Σαραντινού