Μυστικά για τις καλύτερες φωτογραφίες γάμου
Γάμος; Τίποτα παραπάνω από ένα πάρτυ με καλεσμένους (και) τους γονείς σας!
Από τον φωτογράφο Βαγγέλη Μηλιαράκη
Μια τακτική μάρκετινγκ στο χώρο των υπηρεσιών του γάμου, είναι ο εκάστοτε επαγγελματίας να τονίζει τη «σοβαρότητα» του γεγονότος. Η ημέρα του γάμου σας χαρακτηρίζεται έτσι με βαρύγδουπους τίτλους με στόχο να δείξει ο ίδιος «σοβαρότερος» . Αγνοήστε το!
Η ημέρα αυτή δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα μεγάλο πάρτυ. Ένα πάρτυ, που θα έχετε ως καλεσμένους και τους γονείς σας όπως στα παιδικά σας χρόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση και να εμπιστευτείτε επαγγελματίες που θα σας κερδίσουν από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Μην υποτιμήσετε ποτέ το ένστικτό σας. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεργαστείτε με ανθρώπους που ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή σας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα αν δεν ταιριάζουν οι αντιλήψεις και η αισθητική σας με τον wedding planner ή/και το φωτογραφικό team.
Χαλαροί στις φωτογραφίες; Θέλει δουλειά, εκατέρωθεν.
Ειδικότερα, στο κομμάτι που με αφορά ως επαγγελματία φωτογράφο, θεωρώ πως το κλειδί ξεκινάει από την πρώτη επαφή του φωτογράφου με το ζευγάρι. Ο έμπειρος φωτογράφος θα χρειαστεί μόλις μερικά λεπτά για να ανακαλύψει τα βασικά της ψυχολογίας σας. Η κινησιολογία του και η γενική προσέγγιση του προς το γεγονός είναι αυτή που θα θέσει τα πλαίσια. Εκεί το ζευγάρι θα πρέπει να διακρίνει αν ο συγκεκριμένος φωτογράφος θα ήθελαν να αποτελέσει μέρος του γάμου τους ή θα αποτελούσε παραφωνία. Προτείνω πάντα στους πελάτες μου να επιλέξουν ένα φωτογράφο που ταίριαξε με την ψυχολογία τους παρά έναν master της τεχνικής ο οποίος διεκπεραίωσε το ραντεβού τους ή δεν έπιασε το «σφυγμό» τους.
Ο φωτογράφος λοιπόν ως υπεύθυνος να παράξει την οπτικοποίηση του γεγονότος είναι αυτός που πρέπει να κάνει το παν για να «μιλήσει» στην ψυχή του ζευγαριού και να το χαλαρώσει. Όχι, δεν είναι τόσο απλή διαδικασία και χρειάζεται εμπειρία και ευελιξία από μεριάς του φωτογράφου. Το ζευγάρι αν έχει εμπιστευθεί τον φωτογράφο θα πρέπει να ακολουθεί ή να παραλλάσσει με τη σύμφωνη γνώμη του αυτά τα οποία σχεδίασαν εξαρχής.
Το μόνο που χρειάζεται από μεριάς ζευγαριού κι αν δεν υπάρχει wedding planner είναι να αναθέσει σε φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα όλα τα θέματα που δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους. Παράδειγμα: ποιος θα πάρει τις μπομπονιέρες από την εκκλησία, η γιαγιά με ποιο αυτοκίνητο θα πάει στο κτήμα, προσοχή στο welcome cocktail αφού ο πεθερός είναι αλλεργικός στον ανανά κτλ…
Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και τους επαγγελματίες που επιλέξατε. Μείνετε ο εαυτός σας και ευχαριστηθείτε το πάρτυ σας. Θα είναι σίγουρα από τα ομορφότερα και λαμπρότερα της ζωής σας.