Macaron αλά ελληνικά
Το αγαπημένο γαλλικό γλυκό που αποτελεί παράδεισο για τον ουρανίσκο μας, αλλά και το πιο πολυφωτογραφημένο ίσως γλύκισμα στο instagram, συνάντησε τις ελληνικές του εκδοχές.
Η PatisFrance, εταιρία που παράγει πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας για χρήση στην ζαχαροπλαστική με έδρα το Παρίσι και ανήκει στο Group Puratos, συμμετείχε στην διοργάνωση του διαγωνισμού «Le Meilleure Macaron Grec». Σκοπός του διαγωνισμού από τη Γαλλική Πρεσβεία μέσα στο πλαίσιο του Gout De France να αναδειχθεί το καλύτερο macaron βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις. Η παρασκευή των macaron έγινε αποκλειστικά με τις πρώτες ύλες της PatisFrance.
Πολλοί επαγγελματίες chef δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη σε 3 φάσεις. Έγιναν 2 προκριματικοί διαγωνισμοί σε Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο) και Αθήνα (Γαλλικό Σχολείο) όπου ανέδειξαν από 2 νικητές. Οι 4 φιναλίστ πήραν μέρος στον τελικό που διεξήχθη στην Γαλλική Πρεσβεία. Κριτές των macaron οι πλέον καταξιωμένοι chef στο χώρο αλλά και όλοι οι καλεσμένοι ,που ξεπερνούσαν τους 600, έδωσαν την ψήφο τους.
Macaron με χρώματα πράσινα του αγρού, σιέλ της θάλασσας, άσπρα και λιλά των λουλουδιών αλλά και μαύρα στο χρώμα του βραδινού ουρανού. Οι γεύσεις και οι συνδυασμοί των συστατικών τους έκαναν τους προσκεκλημένους να μην ξέρουν τι να επιλέξουν. Macaron γλυκά αλλά και με αλμυρή επίγευση. Βασικά τους συστατικά, το ελαιόλαδο, ο βασιλικός, το περγαμόντο, το ρυζόγαλο, η συκομαϊδα, η ξινομυζήθρα Κρήτης, το μανούρι αλλά και οι γαρίδες συνδυασμένες με ελληνικό καφέ.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους:
Αγγελική Αγάθου από την Κέρκυρα- 1ο βραβείο
Σταμάτη Ξενάκη από την Νάξο- 2ο βραβείο
Χρυσή Σεβαστιάδου από την Πάτρα- 3ο βραβείο
Ευθυμία Νανέρη από την Θεσσαλονίκη- 4ο βραβείο