Ελληνικά προϊόντα με μεγάλη διατροφική αξία
Μοναδική «ασπίδα» για τον οργανισμό μας αποτελούν αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο που είναι παράγωγα του σησαμιού. Απολαύστε τα στο πρωινό σας γεύμα, δοκιμάστε τα στο γραφείο ως σνακ, βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα και… θωρακίστε την υγεία σας σε πολλαπλά επίπεδα.
Την υψηλή διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού για την υγεία αποδεικνύουν επιστημονικές μελέτες, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ένταξης τροφών, με βάση το σησάμι, στην καθημερινή μας διατροφή. Σημαντική είναι η συμβολή του σησαμιού στην ρύθμιση της χοληστερόλης, που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το σησαμέλαιο συνδράμει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με μελέτες , οι σπόροι σησαμιού, χάρη στην σύσταση τους, συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ παράλληλα, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα νέα είναι καλά και για το δέρμα μας, αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές αυτές ιδιότητες εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου στην επιδερμίδα, οι οποίες ευθύνονται για αρκετές καταστροφές, όπως τα εγκαύματα από τον ήλιο και οι ρυτίδες . Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σησαμιού σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σησάμι δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή μας διατροφή!
Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι προϊόντα της ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε. η οποία από το 1924 έως σήμερα με την ίδια συνέπεια συνεχίζει να παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, απόλυτα ενταγμένα στην Μεσογειακή Διατροφή, βασισμένα στο σησάμι,.
Απολαύστε τα, λοιπόν, στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, κάθε ώρα της ημέρας, κάθε εποχή του χρόνου! Μάθετε περισσότερα μυστικά και νέα για τον Μακεδονικό Χαλβά, ακολουθώντας στο Facebook τη σελίδα www.facebook.com/macedonianhalva