Valentine’s DIY – Φτιάξτε το πιο tasty Red Velvet Cake!
Είναι το τέλειο γλυκό για την Ημέρα των Ερωτευμένων. Για πολλούς το τέλειο γλυκό… αποπλάνησης. Το DELUXE σας δίνει τη συνταγή για ένα Red Velvet Cake διαφορετικό από τα άλλα, με frosting από μασκαρπόνε.
Υλικά:
Για το cake:
3 αυγά
200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
90γρ κρέμα γάλακτος
180γρ αλεύρι
4γρ μπέικιν
60γρ βούτυρο λιωμένο
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το frosting μασκαρπόνε:
240γρ μασκαρπόνε
125γρ ζάχαρη άχνη
300γρ κρέμα γάλακτος
Βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο και το χρώμα, ανάλογα με το πόσο κόκκινο θέλουμε το κέικ μας.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
Για το frosting βάλτε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε τα με το φτερό μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Προσοχή μην το χτυπήσετε πολύ και γίνει ρευστό. Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα γαλάκτος και συνεχίστε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
Βάλτε την κρέμα μασκαρπόνε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και αλείψετε την επιφάνεια και τα τοιχώματα του κέικ.
Extra tip: Μπορεί να διακοσμήσετε το κέικ σας με φρέσκα βατόμουρα, ή με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.
Red Velvet Cake history:
«Βελούδινα κέικ» υπήρχαν στισ ΗΠΑ από το 1800 παραπέμποντας σε βικτοριανού τύπου γλυκίσματα με αφράτη ζύμη. Ωστόσο «κόκκινα» δεν ήταν. Το κέικ που ετοιμάζεστε να φτιάξετε με το έντονα κόκκινο χρώμα και το λευκό topping, προέρχεται από το αμερικανικό Κραχ.
Τότε που σπάνιζαν βασικότατα υλικά, ζαχαροπλάστες κατέφυγαν στη χρήση χυλού παντζαριών για να ζωντανέψουν το χρώμα των κέικ τους χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’30, οπότε το εμπορικό δαιμόνιο του κ. Adams, που εμπορευόταν τεχνητά χρώματα «χτύπησε» διάνα. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις, σκέφτηκε να συνδέσει τα προϊόντα με ένα προκλητικά ελκυστικό αποτέλεσμα: Τι καλύτερο από ένα αληθινά κόκκινο Red Velvet Cake;
Σύντομα το παλιό «νέο γλυκό» γίνεται διαφημιστική αφίσα και η συνταγή του, που διανέμεται μαζικά στα σούπερ μάρκετ, μπήκε σε όλα τα αμερικανικά σπίτια. Μεταπολεμικά ήταν το εμβληματικό επιδόρπιο του θρυλικού Waldorf-Astoria Hotel στη Νέα Υόρκη. Πλέον είναι must γλυκό των Χριστουγέννων, αλλά και της ημέρας των ερωτευμένων, λόγω του κόκκινου χρώματός του!