Gian Luca Barlucchi: the force behind Bandanna
Με χαρακτηριστική εμφάνιση και ζεστό χαμόγελο που ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που τον αντικρίζεις, ο Gian Luca Barlucchi μας χαρίζει εδώ και χρόνια κάποια από τα πιο ειδυλλιακά βράδια μας και μας συστήνει τη “διαφορετική” ομορφιά που κρύβει το νησί των ανέμων. Η αγάπη για καλή ιταλική κουζίνα είναι το άλλοθι, όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα της αγάπης για τα όμορφα πράγματα στη ζωή…
Μετά από 19 χρόνια ο γευστικός παράδεισος που έχετε δημιουργήσει στον Καλαφάτη σας γοητεύει το ίδιο;
Ο Καλαφάτης με μάγεψε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να με γοητεύει το ίδιο. Πριν από 19 χρόνια βρήκα το ιδανικό σκηνικό για να δημιουργήσω το χώρο που είχα στο μυαλό μου και τόσα χρόνια μετά με εκφράζει και με γεμίζει με τον ίδιο τρόπο. Είναι ένα σημείο με μοναδική ενέργεια και απόλυτα εναρμονισμένο με τη μυκονιάτικη φύση. Είναι το μέρος που προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και ατόφια τη μοναδική ομορφιά του νησιού. Η εξέλιξη, φυσικά, είναι απαραίτητο στοιχείο για να γίνεσαι ακόμα καλύτερος, αρκεί η ποιότητα και οι βασικές αρχές να είναι ίδιες και να σου θυμίζουν το λόγο για τον οποίο ξεκίνησες.
Μέσα από την εξέλιξη ήρθε και το νέο μέλος της οικογένειας, το Bandanna που στον Τούρλο.
Ακριβώς. Το νέο Bandanna κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια που λειτουργεί να κερδίσει το δικό του κοινό. Η φιλοσοφία είναι η ίδια, οι γεύσεις δεν αλλάζουν, η διάθεση όμως, η θέα προς το λιμάνι και η κοντινή απόσταση από τη χώρα, δίνουν τη δυνατότητα σ’ αυτούς που θέλουν πιο έντονους ρυθμούς να απολαύσουν τις αγαπημένες τους κλασικές γεύσεις Bandanna και να γευτούν τα μοναδικά κρασιά από τη μεγάλη μας ποικιλία.
Η έννοια του gourmet σας εκφράζει;
Gourmet για μένα είναι η καλή ποιότητα και η αυθεντικότητα των υλικών. Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα μοναδικό τοπίο οποίο ο επισκέπτης θα γευτεί μοναδικές γεύσεις, πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες, ιδιαίτερα πιάτα και προσεγμένες ετικέτες κρασιών. Το βασικό είναι να νιώθεις άνετα και να απολαμβάνεις τη διαδικασία του φαγητού και όχι να δοκιμάζεις gourmet πιάτα σ’ ένα περιβάλλον που δεν θα είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Στην περίπτωση αυτή η απόλαυση, πολύ απλά, δεν θα είναι ποτέ ίδια.
Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας και ποια η μεγαλύτερη επιβράβευση;
Μυστικά δεν υπάρχουν. Όπως είναι γνωστό για να πετύχει κάτι κανείς χρειάζεται δουλειά, και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Αν καταφέρεις να μετατρέψεις αυτό που αγαπάς οραματιστείς ένα δημιουργικό αποτέλεσμα, σίγουρα θα είναι επιτυχημένο. στοιχεία στα οποία βασιζόμαστε είναι η αναζήτηση της ποιότητας και της αυθεντικότητας των υλικών και της γεύσης και η καλύτερη διάθεση με την οποία υποδεχόμαστε του Bandanna στον ειδυλλιακό ήρεμο κήπο μας στον Καλαφάτη ή στο όμορφο μας στον Τούρλο. Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι φυσικά τα ευχαριστημένα όσων μας επισκέπτονται, τα καλά τους λόγια και η επιστροφή τους εδώ κάθε χρόνο.
Μαρία Σαγάνα