Restaurant Le Louis XV – Alain Ducasse, Hôtel de Paris, Monaco
Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο στην ιστορία του Louis XV, αν ο διακεκριμένος Γάλλος chef Alain Ducasse δεν είχε αποδεχτεί την πρόσκληση ή πρόκληση, που του έγινε από το Hotel de Paris στο Μόντε Κάρλο, να αναλάβει την κουζίνα του φημισμένου ξενοδοχείου. Ο Μίδας της κουζίνας, όπως τον αποκαλούν, όχι μόνο στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών, αλλά κατάφερε μέσα σε μια εικοσαετία να αναδείξει το Louis XV σ’ ένα από τα πιο prestigious restaurants του κόσμου.
Το Hôtel de Paris, χτισμένο στο κέντρο του κοσμοπολίτικου λιμανιού της Κυανής Ακτής, απολαμβάνει τη θέα του Casino de Monte Carlo και του θρυλικού Café de Paris. Aπό το 2007 το restaurant ανακαινίστηκε και ο πολυβραβευμένος chef έδωσε τα σκήπτρα στον ταλαντούχο Pascal Bardet, παραμένοντας πάντα ο νους και η ψυχή του. Ανανεωμένο και με νέο menu το Louis XV διανύει την πιο λαμπερή του εποχή. Το καινούργιο στυλ στη διακόσμηση διατηρεί τον αναγεννησιακό ρυθμό του 17ου αιώνα και αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με τις εποχές. Έτσι, οι βελούδινες πολυθρόνες του 1867 με το πέρασμα του χειμώνα φορούν floral καλύμματα και υποδέχονται την άνοιξη, ενώ τα Chopard σερβίτσια κοσμούν τις επιβλητικές ροτόντες προσθέτοντας μια ακόμη lux πινελιά σ’αυτό το fabulous restaurant του. Η 4 seasons λογική ακολουθεί και το menu του Louis XV. Έτσι οι μεσογειακές συνταγές μεταμορφώνονται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου και μετατρέπουν τη δημιουργία των πιάτων σ’ ένα διασκεδαστικό παιχνίδι υψηλής γαστρονομίας.
Βεατρίκη Θεοδωράτου