Goût de France στο Museum Café-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, περισσότεροι από 1.000 chefs θα επιμεληθούν τα ισάριθμα menu δείπνων που θα σερβιριστούν σε εστιατόρια & πρεσβείες 150 χωρών στις 5 ηπείρους, συμμετέχοντας στην κίνηση «Goût de France / Good France».
Η κίνηση αποτίει φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και το περίφημο γαλλικό δείπνο, που είναι ενταγμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης και του καταξιωμένου chef Alain Ducasse.
Το εστιατόριο Museum Café-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, που λειτουργεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του Δειπνοσοφιστήριον Catering, έχει την τιμή να συμμετέχει στο παγκόσμιο γαστριμαργικό γεγονός με τον διακεκριμένο chef Jean Louis Capsalas να έχει την επιμέλεια των 6 πιάτων του ξεχωριστού menu:
Κρύο ορεκτικό:
Mousse αβγοτάραχο με κάρδαμο, σε σιρόπι λαδολέμονο.
Συνοδεύεται από Sacristain με σουσάμι & ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται με ένα ποτήρι σαμπάνια.
Ζεστό ορεκτικό:
Φρέσκο foie gras σχάρας με ζάρια από πράσινο μήλο, σε σαφράν και χυμούς ροδιού.
Θαλασσινά:
Μεγάλες γαρίδες flambé με φινόκιο και αφρό από μάραθο.
Κρέας:
Κόκορας κρασάτος σε πήλινο, με δενδρολίβανο, μαύρες ελιές και πορτοκάλι.
Συνοδεύεται από πουρέ σελινόριζας και τρούφες.
Pre-dessert:
Μικρό milles feuilles παντζαριού σε mousse Roquefort.
Συνοδεύεται από μπουκέτο σαλατικών και ψημένα ψωμάκια.
Επιδόρπιο:
Μπισκότα Sacher με αμύγδαλο και fondant σοκολάτας Araquani, σε σιρόπι Κουμκουάτ.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το Museum Café-Restaurant στο 210 8011170
και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.museum-cafe.gr.