25 χρόνια γαστρονομικής δημιουργίας
Με σαφείς επιρροές από την γαλλική κουζίνα, αλλά δίχως να ξεχνά πως η ρίζα της λέξης γαστρονομία είναι ελληνική, ο Executive Chef του Ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza, Νίκος Γιαννόπουλος μας ξεναγεί εδώ και 25 χρόνια σε ενδιαφέρουσες γευστικές διαδρομές.
Όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην μπριγκάντα του Γάλλου επικεφαλής Chef του ξενοδοχείου, ούτε που του περνούσε από το μυαλό -όπως λέει και ο ίδιος- ότι τόσα χρόνια μετά θα ήταν εκείνος ο executive chef του εστιατορίου Τhe Parliament. Με οδηγό το ταλέντο του και την εμπειρία των 25 ετών στο ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA μας ξεναγεί μέσα από τις σελίδες του συλλεκτικού βιβλίου «25 Χρόνια, 25 Χρόνια Γεύσης» στη σύγχρονη αστική κουζίνα που επανέρχεται δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή της γεύσης. Μία κουζίνα που φλερτάρει απροκάλυπτα με τη γαλλική γευσιγνωσία, δίχως να ξεχνά τις ελληνικές καταβολές της.
Ο Νίκος Γιαννόπουλος έχει συνδέσει την επαγγελματική του πορεία με την γαστρονομική ιστορία του ξενοδοχείου. Όσο πειραματιζόταν με τα υλικά και μάθαινε τις τεχνικές, τόσο το ξενοδοχείο «μεγάλωνε» και «ωρίμαζε» εδραιώνοντας τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα city hotels. Σήμερα, συμπληρώνοντας 25 χρόνια δημιουργίας, το πιο δύσκολο για εκείνον ήταν να επιλέξει για το βιβλίο του ανάμεσα από τα εμπνευσμένα πιάτα που αγαπήθηκαν από τους πελάτες του The Parliament, εκείνα τα οποία παντρεύουν τη δική του δημιουργικότητα με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.