Νέες organic γεύσεις από το nice n easy
Έχουν αγαπηθεί για τις νόστιμες και υγιεινές γεύσεις τους. Τα εστιατόρια nice n easy σε Κηφισιά, Κολωνάκι και Μύκονο, πιστά πάντα στην γευστική bio-organic γαστρονομική τους ταυτότητα, παρουσιάζουν το νέο τους μενού με “άρωμα” χολιγουντιανού κινηματογράφου.
Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, ιδιοκτήτες των “nice n easy”, κατάφεραν να πείσουν το ελληνικό κοινό ότι το υγιεινό μπορεί –και πρέπει- να είναι απολαυστικό. Μοιραστήκαμε μαζί τους το πάθος για τα οικολογικά και τοπικά προϊόντα και ανακαλύψαμε τις νέες γεύσεις από το ανανεωμένο μενού. Αγνά βιολογικά προϊόντα εποχής, εξαιρετικές πρώτες ύλες και υλικά υψηλής διατροφικής αξίας συνδυάζονται και δημιουργούν ελαφρούς, τολμηρούς και αυθεντικούς συνδυασμούς που ισορροπούν ανάμεσα στο gourmet, το παραδοσιακό και του οικείο. Τα αγαπημένα signature dishes και το πρωινό/brunch ανανεώνονται και εμπλουτίζονται με νέες vetegerian επιλογές και πιάτα με συστατικά χωρίς γλουτένη, αλλά και superfoods. Μάλιστα, στο μενού αναγράφεται πάντα ο τόπος προέλευσης των πρώτων υλών, καθώς και οι θερμίδες μαζί με τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου. Τις γευστικές επιλογές συνοδεύουν δροσιστικά cocktail, βιολογικές ετικέτες, αλλά και δυσεύρετα ελληνικά κρασιά.
Deluxe choices:
Για χορτοφάγους…
• The Ava Gardner. Σαλάτα με βιολογικό kale, νεαρό σπανάκι, φακές beluga, alfaalfasprouts, καραμελωμένα κάσιους και Σκοτύρι Ίου, σε dressing από μουστάρδα και γκρέιπφρουτ.
• The Billie Holiday. Δροσερή μελιτζάνα γεμισμένη με Κρητικό τυρομάλαμαμαρινέ με άνηθο και ντομάτα.
Και μη…
• The John Lennon. Ριζότο με vintage acquerello και άγρια σπαράγγια, κοτόπουλο και παρμεζάνα. Με συστατικά χωρίς γλουτένη.
• The Marilyn Monroe. Χοιρινό ψαρονέφρι σοτέ με βελούδινο πουρέ σελινόριζας σε σάλτσα καλβαντόζ με λεμονοθύμαρο. Με συστατικά χωρίς γλουτένη.
Great News
Η κουζίνα του “nice n easy” ταξίδεψε πρόσφατα μέχρι την Αμερική για να κάνει γνωστό τον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο, προσφέροντας σε ένα προσεκτικά επιλεγμένο κοινό από καταξιωμένους δημοσιογράφους και γευσιγνώστες μια bio-organic «Γεύση από Ελλάδα». Το μενού περιελάμβανε γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα μερικά από τα οποία ήταν προσφορά της κορυφαίας και εξαγωγικής εταιρείας στο χώρο της παραγωγής ποιοτικών ελληνικών delicatessen, Gaea.
Μαρία Σαγάνα