Food & Cocktail Matching Experience @ St’astra
Το Radisson Blu Park Hotel Athens προετοιμάζεται για μια ιδιαίτερη βραδιά Food and Cocktail Matching εμπειρίας, στο εστιατόριο ST’ ASTRA.
O Chef του ξενοδοχείου Γιάννης Λιόκας φιλοξενεί την Πέμπτη 14 Απριλίου τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, κορυφαίο World Class Έλληνα bartender για το 2015 και 5ο στην παγκόσμια κατάταξη World Class 2015.
Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης.
Με φόντο τα φώτα της πόλης από ψηλά chef και bartender θα συνομιλήσουν γαστρονομικά, προσδίδοντας στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ιαπωνικές γευστικές πινελιές, συνδυάζοντας υλικά και τεχνικές από τις δύο χώρες. Κορύφωση της συνομιλίας αποτελούν τα cocktails και το μοναδικό ταίριασμα των ιδιαίτερων συνταγών του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, που θα συνοδεύσουν τα πιάτα με σκοπό να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση.
Το μενού διατίθεται στην τιμή των 56€ κατά άτομο και αποτελείται από μια ακολουθία 5 πιάτων και 5 συνοδευτικών cocktails ως εξής:
Matching experience menu
Sushi rice “γιαλαντζί”, καβούρι, chips ρυζιού, ζωμός lemongrass
DANCING GHEISA // Tanqueray No Ten, Greek-Japan cordial, threecent lemon tonic, kaffir lime
Carpaccio λαβράκι, ζωμός αγγούρι, σιρόπι ginger-lime, πούδρα ελιάς
PRIMAVERA // Don Julio Blanco, dry vermouth, lime, σέλερι, Greek herb syrup
Καπνιστό χέλι, πανσέτα, gel μήλο-Yuzu, μαγιονέζα φάβας, ψητά εσαλότ
AUGUSTUS // Bulleit Rye, Talisker, grapefruit, lemongrass, ελληνικός αφρώδης οίνος
Αρνάκι, κρούστα Nori, μελιτζάνα miso, gel γιαούρτι, λάδι δυόσμου
EX MACHINA #2 // Cardhu amber rock, brandy μαγειρεμένα με ginger, αγουρίδα, ελιά, ρίγανη
Sorbet μπανάνα-passion fruit, tartare ανανά, crumble και marshmallow καρύδα
OLYMPOS CLOUDS // Zacapa 23, μαστίχα, Dry Vermouth, honey pepper syrup, chocolate bitters
Τα αποστάγματα είναι μία ευγενική χορηγία της Diageo.
Για την συμμετοχή στην Food & Cocktail Matching Experience είναι απαραίτητη η κράτηση στο 210 8894500, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
RADISSON BLU PARK HOTEL – Λ. Αλεξάνδρας 10 – 10682 Αθήνα
T: 210-8894500, 210-8894517
www.rbathenspark.com