Clap The Restaurant
Στη 2η του χρονιά μπαίνει το εστιατόριο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, εντάσσοντας τον σημαντικό και ταλαντούχο σέφ Κίμωνα Λίγδα στην κουζίνα του. Ο Κίμωνας σε συνέχεια μιας σημαντικής καριέρας σε εστιατόρια όπως αυτό του “HILTON” και το “LE CHALET DE LA FORET” (με 2 αστέρια Michelin) στις Βρυξέλλες, αλλά επίσης το “SALVIA” στο Aristi Mountain Resort & Villas και το “2ΜΑΖΙ” στην Πλακα αναλαμβάνει την κουζίνα του Clap The Restaurant.
Το εστιατόριο του Χρήστου Σοκόλη συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή ενός comfort bistro-μεσογειακού μενού με αναφορές και πάλι σε πιάτα της προτίμησης γνωστών καλλιτεχνών του κινηματογράφου.Η κουζίνα φέτος επενδύει στις εξαιρετικές και εποχιακές πρώτες ύλες, αλλά και στην άριστη σχέση ποιότητας–τιμής.
Κάποια από τα νέα πιάτα είναι:
• Άγρια βασιλομανίταρα σωτέ με λιωμένο μετσοβόνε και μούς από Καλαθάκι Λήμνου
• Στήθος πάπιας με πουρέ από κόκκινο λάχανο και σάλτσα χαρουπόμελου
• Ταλιατέλες με πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, αυγό ποσέ και φουντούκια
• Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι στη γάστρα, αρωματισμένο με δεντρολίβανο, πατάτες baby και σάλτσα gravy
• Χοιρινή μπριζόλα σπάλας με πουρέ σελινόριζας, λαχανικά σωτέ και σάλτσα μουστάρδας a l΄ancienne
Tον Οκτώβριο το Clap the Restaurant ξεκινάει το «dekatiano». Με αφορμή την καταγωγή του σεφ από την Ήπειρο και την προτίμηση του στα προϊόντα της ελληνικής φύσης, ετοιμάζει ένα μενού με παραδοσιακές πίτες κ ομελέτες, σπιτικές μαρμελάδες, μέλια και τοπικά τυριά που θα δώσουν καθαρά Ελληνική διάσταση στο πρωινό – μεσημεριανό γεύμα σε συνδυασμό με δημιουργικά Ελληνικά σάντουιτς από επιλεγμένες πρώτες ύλες μικρών Ελλήνων παραγωγών σε ψωμιά που ειδικά για την περίσταση έχει αναλάβει η Γαλλική Delifrance.
Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 και Σαββατοκύριακα από τις 10:00 το πρωί.
Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206 Ταύρος 177 78 Αθήνα
Τ: 2103411908 Email: claptherestaurant@gmail.com