BACOA Με δύναμη από την Αργεντινή
Το Bacoa -το νέο σημείο συνάντησης των Βορείων και όχι μόνο- δανείζεται το όνομα του από τη γη που κατοικούν οι γκάουτσος. Εκεί δηλαδή όπου το barbeque δεν είναι απλά ένας τρόπος μαγειρέματος αλλά τρόπος ζωής. Εξάλλου και το όνομά του είναι σύντμηση της λέξης Barbacoas που -όπως μου εξήγησε ο αεικίνητος και bon viveur ιδιοκτήτης του, Σωτήρης Τσόπελας- στη γευστική κουλτούρα και παράδοση της Κουζίνας της Λατινικής Αμερικής σημαίνει αργοψημένο κρέας στα κάρβουνα.
Σε ένα χώρο ανοιχτό, με διακόσμηση που συνδυάζει με εξαιρετική ισορροπία τα ethic-exotic στοιχεία με την μοντέρνα αντίληψη των fine dining trends μπορούμε μιλήσουμε μία ιδιαίτερη περίπτωση εστίασης.
Ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο με διεθνή πιάτα και γεύσεις εμπνευσμένα από τη Νότια Αμερική – που καταφέρνει να συνεκτιμά τα δώρα της ελληνικής γαστρονομίας και της Μεσογειακής Κουζίνας – και με τους σεφ του να εκφράζουν με πάθος την Αργεντίνικη μαγειρική τέχνη αποτυπώνοντας στα πιάτα την αυθεντική γεύση του κρέατος.
Ο πληθωρικός κατάλογος κρεάτων μπορεί να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα και να συνοδευθεί από μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και κοκτέιλ. Κι όλα αυτά σε λογικές τιμές!
Οι σερβιτόροι θα είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για να τεμαχίσουν το κρέας της επιλογής σας στο πιάτο σε στυλ rodízio, τρόπος που στη Βραζιλία στα εστιατόρια αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλής.
Κάτια Μηλιαράκη
Bacoa
Κολοκοτρώνη 37, Κεφαλάρι
2108010999