Υψηλή ζαχαροπλαστική στην Αθήνα
Μια αποκλειστική, αλλά και πρωτοποριακή συνεργασία ξεκίνησαν τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George. Από τις 6 Ιουνίου, ο βραβευμένος Γάλλος Pastry Chef Arnaud Larher υπογράφει τα μενού των επιδορπίων και των γλυκών σε μία γκάμα 4 εποχών, ενώ οι σοκολάτες και τα macaron του θα διατίθενται στο GB Corner Concept Store από το Φθινόπωρο.
Η συνεργασία του Arnaud Larher με τη Μεγάλη Βρεταννία & το King George αποτελεί μια αποκλειστικότητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος Pastry Chef δημιουργεί tailor made μενού επιδορπίων και γλυκών σε ξενοδοχεία. Αυτή η συνεργασία όπως τόνισε ο Arnaud Larher τον ενθουσιάζει καθώς του δίνει την ευκαιρία να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, αλλά και το πάθος του σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον. Στα καλύτερα Ξενοδοχεία της Αθήνας θα προσφέρει τις υψηλές ζαχαροπλαστικές του γνώσεις, όχι μόνο σε Έλληνες πελάτες, αλλά και σε ξένους. Όπως ανέφερε και ο ίδιος «είναι μία πρόκληση».
O Arnaud Larher επιλέγει με μεγάλη φροντίδα κάθε μία από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ώστε να παίρνει από αυτές ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα. Τις επεξεργάζεται ώστε να αναδείξει λεπτές δημιουργίες που πάνω απ’ όλα προκαλούν γευστική συγκίνηση στον ουρανίσκο. Αυτό εξάλλου είναι η αυτοκρατορική παράδοση της υψηλής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Με βάση αυτές τις αρχές δημιούργησε ξεχωριστά μενού επιδορπίων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γλυκά όπως: Μπαμπάς με Ρούμι, Έκφραση Σοκολάτας, Τάρτα Χονολουλού κ.α.
Ο Arnaud Larher από μικρός είχε πάθος με τη ζαχαροπλαστική. Σε ηλικία 12 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική και ξεκίνησε μαθήματα σε ένα τεχνίτη (artisan) στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Βρετάννη. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάσημα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού όπως το Lucien Peltier, Dalloyau, Fauchon και στα 25 του χρόνια άνοιξε το πρώτο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Ο Arnaud Larher σε ηλικία 28 ετών εξελέγη από τον οδηγό Champerard ο «Καλύτερος Ζαχαροπλάστης της Χρονιάς». Επτά χρόνια αργότερα κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας» (Meilleur Ouvrier de France), που είναι η πιο σημαντική Γαλλική διάκριση, ένας διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα κάθε 3-4 χρόνια και χρονολογείται από την εποχής της Γαλλικής επανάστασης. Την πρώτη του boutique την άνοιξε στην Μονμάρτη. Όπως λέει και ο ίδιος «η απόκτηση του τίτλου του Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας μου χάρισε μία υπέροχη αναγνώριση και μου δίνει το κίνητρο κάθε μέρα να ξεπερνώ τον εαυτό μου, τροφοδοτεί τη δίψα μου για εξέλιξη στην γνώση με στόχο το τέλειο».