Abovo: Αρχή διακρίσεων
Το εστιατόριο Abovo κατέκτησε από την αρχή, όπως δηλώνει και το όνομά του, κοινό και gourmet experts με την υπερδημιουργική, νόστιμη και γευστικά ουσιαστική κουζίνα του. Ο Χρυσός Σκούφος που έφερε η φετινή άνοιξη ως δώρο, είναι απλά η επιβεβαίωση και η αναγνώριση για την ομάδα του εστιατορίου και τον chef Μιχάλη Νουρλόγλου.
Η ατμοσφαιρική του βεράντα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα σεζόν και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν μία μοναδική, βραβευμένη πλέον, γαστριμαργική εμπειρία. Διαφορετικά υλικά από διάφορα μέρη του κόσμου ενώνονται και με έμπνευση δημιουργούν ένα ενιαίο και ισορροπημένο σύνολο που μας ταξιδεύει από τη νέα ελληνική κουζίνα έως την υψηλή γαλλική, με απαραίτητα πάντα στοιχεία τη δημιουργικότητα και τον σεβασμό στις πρώτες ύλες. Καθόλου τυχαία, άλλωστε το Abovo έχει τη θέση του μέσα στα top 10 εστιατόρια, σε σύνολο 1.700, στο TripAdvisor. Η άνοιξη βρίσκει το μενού του Abovo ανανεωμένο, καθώς εκτός από τα must πιάτα του (Τόνος τατάκι με ζεστή σαλάτα αβοκάντο, τσορίθο και γουασάμπι, Μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα με πόρτο, Σολομός φιλέτο sous vide με σάλτσα σόγια, μέλι, τζίντζερ και αφρό γουασάμπι), περιλαμβάνει πλέον νέες γευστικές προκλήσεις. Ορτύκι-κοντοσούβλι με κουσκουσάκι αρωματισμένο με αμύγδαλα και μανταρίνι, Σούπα με φρέσκο καβούρι Σκωτίας και γλυκιά πάπρικα και Ιβηρικό γουρουνάκι-sirloin με πολέντα και σάλτσα gastrique είναι κάποια μόνο από αυτά. Τα πιάτα παντρεύονται ονειρικά με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με εξαιρετικές επιλογές σε ποτήρι από 5,5 ευρώ, τα απίθανα cocktails του mixologist Γεράσιμου Γιαννούλη, αλλά και τα επιδόρπια που ετοιμάζει ο Chef, αφού ο ίδιος είναι και pâtissier! Η πιο ατμοσφαιρική βεράντα του Κεφαλαρίου, απλά αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τις συγκεκριμένες γευστικές απολαύσεις.
Κολοκοτρώνη 37, 14671 Κηφισιά, τηλ.: 210-8015325 • www.abovo-restaurant.com
Μαρία Σαγάνα