St’ Astra της μεσογειακής γεύσης
Στην καρδιά της Αθήνας, στο Radisson Blu Park Hotel, οι γευστικοί προορισμοί απογειώνονται St’ Astra.
Στον 8ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου, οι gourmet επιλογές του Γιάννη Λιόκα συναγωνίζονται με τη θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Η mediterranean fusion κουζίνα του γνωστού εστιατορίου εξελίσσεται δημιουργικά χωρίς κανένα ίχνος εντυπωσιασμού ή υπερβολής.
Το λαβράκι με πουρέ αγκινάρας, μαύρο ταραμά και confit τομάτας με μυρωδικά και η σιγομαγειρεμένη με soya, ginger πουρέ και chips από λευκά καρότα πανσέτα συγκαταλέγονται στις τοπ επιλογές της αθηναϊκής γεύσης. Το tartare σολομού με κρέμα γιαουρτιού, wasabi, μους αβοκάντο και soya gel και η πιο μεσογειακή εκδοχή του black cod μαριναρισμένoυ με miso, μους και σαλάτα από ρεβίθια, yuzu και truffle dressing θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ οι meat lovers θα βρουν τα δικά τους πιάτα στο μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με porcini & shiitake chutney και στο rib eye με πουρέ από λευκά κρεμμύδια και umami gel.
Μία ακόμη μικρή έκπληξη περιμένει τους λάτρεις του sushi γιατί τα plateaux με nigiri, maki και οι επιλογές από το αγαπημένο ιαπωνικό έδεσμα συγκαταλέγονται στο menu του St’ Astra και μάλιστα στην ανανεωμένη εκδοχή τους.
Last but not least:
Κρατήστε χώρο για τα γλυκά. Η τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και gel φράουλας και η μπάρα bitter σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης ή ένα διαιτητικό sorbet μάνγκο αποτελούν το crescendo της γευστικής απόλαυσης.
Εμείς πάντως θα ξαναπάμε…
Radisson Blu Park Hotel
Λ.Αλεξάνδρας 10, Αθήνα
Τηλ: 210 8894500
www.rbathenspark.com