Στέλιος Σοφιανός, Bon viveur 24/7
Από την Κάτια Μηλιαράκη
Είναι από τους άντρες που τον βλέπεις και βάζεις στοίχημα πως η αναζήτηση της αυθεντικότητας και της ποιότητας -είτε αυτή αναφέρεται στα πιάτα του Alain Senderens, είτε στα αγαπημένα του single malts, στα μεγάλα ταξίδια, στα «πειραγμένα» πιάτα ελληνικής κουζίνας απ΄ τα χεράκια της αγαπημένης του συζύγου Μαρίας, στο μουσικό διαμαντάκι Nostalgia in Times Square του Charles Mingus, είτε σε ένα είδος αντιλόπης, που κάποτε τον φίλεψαν στο Μασάι Μάρα της Κένυας- είναι για εκείνον προτεραιότητα.
Μετά, βέβαια, από τις αγκαλιές των πιτσιρικιών του. Αυτές είναι πάντα και μόνο το Νο 1.
Ο Στέλιος Σοφιανός, άνθρωπος των media, με πλούσιο βιογραφικό από τον χώρο του Τύπου, Partner στην εταιρεία Μy Spectrum/Marketing Believers, σύζυγος, μπαμπάς, public figure, connoisseur -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- είναι φτιαγμένος από το dna του bon viveur.
(Σας είπα ότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά; Αυτό, όμως, δεν έπαιξε κανένα σημαντικό ρόλο στην επίγευση της κουβέντας μας…)
Θυμάσαι το ωραιότερο γιορτινό πιάτο που έχεις δοκιμάσει πότε;
Χριστούγεννα του ’11 στο Παρίσι, στο Lucas Carton, εστιατόριο τότε του τριάστερου σεφ Alain Senderens. Φουαγκρά με μαύρη τρούφα. Ολίγον τι βαρύ, αλλά γευστικά εξαίσιο, όπως το όλον μενού.
Ποια γεύση, ποια μυρωδιά φωνάζει μέσα σου Χριστούγεννα;
Τα μελομακάρονα ως γεύση και το φρεσκοψημένο τσουρέκι ως μυρωδιά. Τα Χριστούγεννα είναι γλυκά.
Ποια «σοβαρά» ποτά και «μεγάλα» κρασιά θα διάλεγες για τα τραπέζια των γιορτών.
Κόκκινο κρασί βεβαίως! Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Negro Amaro, Barbera… Και παλαιωμένο ουίσκι ή ρούμι, έτσι για να έχουμε την αίσθηση του χρόνου που περνάει και δεν χάνεται.
Με ποια γεύση μπορεί κάποιος να σου «πάρει» την ψυχή;
Με πολλές! Τι να λέμε τώρα…
Τι σημαίνει ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα για σένα;
Να λέω «καληνύχτα» και «καλημέρα» στα δύο παιδιά μου από κοντά. Και στον μεταξύ χρόνο να κοιμάμαι ήσυχος – κυριολεκτικά και μεταφορικά…
Aν είχες τσακωθεί άσχημα με την γυναίκα σου πού θα την έβγαζες (ή τι θα της μαγείρευες) για δείπνο συμφιλίωσης;
Και μόνο που για μία (πρώτη!) φορά θα της μαγείρευα εγώ, θα έφτανε για να βάλει τα γέλια…
Αυτή την εποχή όμως, και η σύζυγός σου βάζει γκολ και στη γεύση με το www.mummylovesfoodball.gr Πες μας λίγα λόγια για αυτό…
Είναι το blog της. Το σκέφτηκε, το έστησε και το δουλεύει η Μαρία από τότε που γέννησε το πρώτο παιδί μας. Το έκανε, ως δημοσιογράφος, για να κρατήσει την επαφή με το γράψιμο το διάστημα που θα έλειπε από τη δουλειά. Συνδυάζει τρία στοιχεία που καθορίζουν τη ζωή της και τα οποία γνωρίζει πολύ καλά: τη μητρότητα, την αγάπη της για το ποδόσφαιρο και το ταλέντο της στη μαγειρική! Μοναδικό concept, που προσπαθεί στον καθόλου ελεύθερο χρόνο της να υποστηρίζει και φαίνεται να αρέσει σε πολλούς!