Πλούσια γεύση για όλους
Η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS παρουσίασαν, στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, την πρωτοβουλία «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την Knorr, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με στόχο να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Με την πρωτοβουλία «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», η Knorr έχει στόχο να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, προσφέροντας πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα. Η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 είναι μία από τις 3 κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία, και η πλατιά γκάμα των προϊόντων Knorr αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Knorr ανακοίνωσε τη συνεργασία της με κοινωνικές κουζίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ελβετία και την Πορτογαλία, προκειμένου να προσφέρει γευστικό φαγητό σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Στην Ελλάδα, η Knorr μέσω της συνεργασίας με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στοχεύει να ενισχύσει πολλές κοινωνικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Knorr παρέχει προϊόντα Knorr, όπως κύβους και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.
Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, ενώ βασικοί ομιλητές αποτέλεσαν: ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε τη συνεργασία της Knorr με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οποίος τόνισε τις ανάγκες που υπάρχουν στις κοινωνικές κουζίνες, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία μίλησε για την αξία της πλούσιας γεύσης στη θετική ψυχολογία και η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία ανέδειξε τη σημασία των σεμιναρίων προς τους μάγειρες των κοινωνικών κουζινών καθώς και τη σημασία του εθελοντισμού στις κοινωνικές κουζίνες.
Προκειμένου να ενισχύσει το έργο των εθελοντών που στηρίζουν τις κοινωνικές κουζίνες στην Ελλάδα, η Knorr, παράλληλα, αναλαμβάνει τη δημιουργία σεμιναρίων μαγειρικής, με στόχο να βοηθήσει τους εθελοντές που μαγειρεύουν στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν τις μαγειρικές ικανότητές τους. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με απώτερο στόχο να κάνουν πιο πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβίρεται σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους.