Βελουτέ κολοκύθας με τσιπς παρμεζάνας
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά
Υλικά για 16 σφηνάκια.
500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μεγάλους κύβους
500 ml. ζωμό βοδινού
40 γρ. βούτυρο παγωμένο.
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (θα χρειαστεί να είναι τριμμένη στο μηχάνημα του super market για να είναι σαν λεπτοτριμμένη σαν αλεύρι)
16 μικρά τοματάκια (Pomodori)
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνουμε μέσα στο ζωμό που βράζει τα κομμάτια της κολοκύθας και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, πασπαλίζουμε 50 γρ. από την παρμεζάνα, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε επιφάνεια σιλικόνης, φροντίζοντας να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση τυριού. Τοποθετούμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 120ο. Η παρμεζάνα θα λιώσει και θα πάρει τη μορφή «δαντέλας» χωρίς όμως να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε λίγη λίγη την κολοκύθα με τα υγρά της στο multi και πολτοποιούμε. Περνάμε τη βελουτέ κολοκύθας από σουρωτήρι με ψιλή σίτα (σινουά) και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε στα σφηνάκια, ενώ διακοσμούμε με τα τοματίνια που τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τεμαχίζουμε με τα χέρια την παρμεζάνα σε σχήματα μακρόστενα ανομοιόμορφα και τοποθετούμε ένα τσιπς σε κάθε σφηνάκι.
Από την Αρετή Μουλακάκη
Chef & Food Editor