Γευστικός άνεμος από την Κω
Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά το Mistral, αυτό που σε εντυπωσιάζει αμέσως είναι το άπλετο φυσικό φως που πλημμυρίζει τον χώρο.
Το καθαρό λευκό που δεσπόζει στη σάλα και στον εξωτερικό χώρο από τις πέργκολες μέχρι τα τραπέζια και τις κομψές καρέκλες, το γαλάζιο της θάλασσας που ντύνει τους αναπαυτικούς καναπέδες και τον μεγάλο τοίχο με τον εντυπωσιακό λογότυπο του ανέμου της γαστρονομίας, ασυζητητί σου φτιάχνουν τη διάθεση.
Όπου και αν επιλέξεις να κάτσεις, είτε μέσα είτε έξω το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα που σου ανοίγει την όρεξη για βουτιές στο απολαυστικό μενού του Mistral που υπογράφει ο κοσμοπολίτης chef Χρήστος Γκανόγλου.
Το Mistral, το γνωστό και αγαπημένο στους κατοίκους της Κω αλλά και στους επισκέπτες της πρώην ιταλικό εστιατόριο Avanti, είναι ένα all day εστιατόριο που δεν θα ήμασταν καθόλου υπερβολικοί αν λέγαμε ότι φέρνει μια νέα γαστρονομική πνοή στο νησί!
Ανοιχτό από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, το Mistral επαναπροσδιορίζει τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με φαντασία, νέες μαγειρικές τεχνικές και μεσογειακό ταπεραμέντο.
Ελαφριά και άκρως αρωματικά, τα πιάτα του βασίζονται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες -πρωτίστως από τα Δωδεκάνησα – καθώς και στο ποιοτικό ντόπιο ελαιόλαδο, ενώ αξιοποιούν έξυπνα τα φρέσκα βότανα και την ιπποκρατική διατροφή, σε ευρηματικούς συνδυασμούς.
Εμείς δοκιμάσαμε παστιτσάδα παραδοσιακή με μοσχαράκι γάλακτος σε βοδινό ζωμό και τομάτες από την Κω, γεμιστούς λουκουμάδες με κωακό κρασοτύρι τοπικής παραγωγής και τσορίθο σε πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας, Σκιουφιχτό με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, φιστίκι Αιγίνης, σκόρδο και τσίλι και Αρνάκι τοπικής παραγωγής στα κάρβουνα με πουρέ μελιτζάνας, καπνιστό Μετσόβου και espuma από γραβιέρα παραγωγής Κω και μείναμε με ανοιχτό στο στόμα.
Μέχρι να έρθει και το γλυκό δηλαδή, γιατί όταν δοκιμάσαμε τη λεμονόπιτα σε μπισκότο με κόκκινα φρούτα, μαρέγκα, μους τυριού και υγρό τζελ από κόκκινα φρούτα κλείσαμε ερμητικά τα χείλη μας για να μην χάσουμε ούτε λίγο από την εκπληκτική του γεύση. Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών με αγαπημένες ετικέτες αλλά και εκλεκτές ποικιλίες από τους Κωακούς αμπελώνες που συμπλήρωσε απολαυστικά και με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα μας.
Εμείς ήρθαμε, φάγαμε και θα ξανάρθουμε γιατί το Mistral είναι αναμφίβολα ένα εστιατόριο στο οποίο αξίζει να έρθει κανείς πολλές φορές για να απολαύσει είτε το χαλαρό, value for money και feelgood πρωινό και μεσημεριανό του σκηνικό είτε το πιο ειδυλλιακό “fine” βραδινό του πρόσωπο!
Extra tips:
Από τις 11.00-13.00 προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού ουζομεζέδων με επιλογή 3 πιάτων από μια μεγάλη ποικιλία, προς 12€ το άτομο, που περιλαμβάνει από σαλάτα με τυρί κώτικο, μέχρι γαύρο μαρινάτο με καπαρόφυλλα και μύδια λουκουμάδες.
Για τα παιδιά ο chef έχει ετοιμάσει ένα ευφάνταστο παιδικό μενού με πιάτα υψηλής θρεπτικής και διατροφικής αξίας.