Μιχάλης Νούρλογλου
Ο chef του Abovo Μιχάλης Νούρλογλου μιλάει στο DELUXE και μοιράζεται μαζί μας μία γλυκιά συνταγή.
Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που μετατρέπει την μαγειρική σε δημιουργία;
H ελευθερία του να μπορείς να συνδυάζεις τις γεύσεις, τα αρώματα και τις εικόνες που έχεις μέσα σου σε ένα πιάτο, αυτό για μένα είναι το στοιχείο που μετατρέπει την μαγειρική σε δημιουργία. Από εκεί και πέρα πρέπει ο κόσμος να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα μάγειρα-δημιουργού-ζωγράφου. Δημιουργία είναι η πρώτη φορά που φτιάχνεις μια συνταγή από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πάντα το ίδιο, αλλιώς κάθε φορά που θα πηγαίναμε σε ένα εστιατόριο, θα τρώγαμε κάτι διαφορετικό και δεν θα μπορούσαμε να παραγγείλουμε αυτό που είχαμε πάρει την προηγούμενη φορά.
Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα ατού της μεσογειακής κουζίνας;
Η ποικιλία που υπάρχει σε λαούς και έθιμα γύρω από την Μεσόγειο, καθώς και η διαφορετική ιστορία του κάθε λαού που διαμορφώνει την γαστρονομική κουλτούρα του.
Περιγράψτε μας την γαστρονομική εμπειρία που βιώνουν οι πελάτες του Abovo.
Στο εστιατόριό μας προσπαθούμε να κακομάθουμε με όλη την σημασία της λέξης τους πελάτες μας. Θέλουμε να τους δίνουμε πολλές επιλογές και να είμαστε σταθεροί στην ποιότητα μας. Θέλουμε τα πιάτα μας να είναι δημιουργικά αλλά παράλληλα απλά και οικεία καθώς και το σέρβις εξυπηρετικό αλλά όχι στημένο.
Με ποια υλικά σας αρέσει περισσότερο να δουλεύετε;
Δεν υπάρχει κάποιο υλικό που μου αρέσει να δουλεύω περισσότερο από κάποιο άλλο. Μου αρέσουν τα φρέσκα υλικά, από το πιο ταπεινό καρότο μέχρι τον πιο ακριβό αστακό.
Ένας διάσημος σταρ της υψηλής γαστρονομίας που σας εμπνέει;
Μου αρέσει πολύ ο Μichel Βras ένας Γάλλος σεφ που έχει φοβερή “ευφυΐα” και αισθητική στα πιάτα του.
Το αγαπημένο σας φαγητό;
Το στιφάδο της μητέρας μου και τα απίθανα πιροσκί της γυναίκας μου.
Θέλετε να μοιραστείτε με το κοινό του DELUXE μια πετυχημένη συνταγή σας;
Cheesecake ψητό με κυδώνια
Υλικά για ταψί διαμέτρου 30 εκ.
Υλικά για τη βάση
300 γρ. μπισκότα DIGESTIVE
150 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα
700 γρ. τυρί κρέμα
180 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλεύρι
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
40 γρ. κρέμα γάλακτος
Υλικά για τα κυδώνια
3 κυδώνια
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κονιάκ
Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το κάθε ένα. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το κονιάκ και το λεμόνι. Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο σαν πουγκί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για μια ώρα και ένα τέταρτο (αυτό καλύτερα να γίνει μια μέρα πριν). Ετοιμάζουμε τη βάση για το Cheesecake λιώνοντας το βούτυρο και ανακατεύοντας το με τη ζάχαρη, το αλάτι και τα σπασμένα πολύ καλά μπισκότα. Στρώνουμε το μίγμα αυτό στο ταψάκι. Ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας απαλά όλα τα υλικά, και τη στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Τοποθετούμε τα κυδώνια από πάνω έτσι ώστε να εξέχουν λίγο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 140 για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
www.abovo-restaurant.gr