Μους σοκολάτας γάλακτος με ρόδι & καραμέλα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 20 Λεπτά
Υλικά για για 25 σφηνάκια.
300γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
3 κρόκοι αβγών
30 γρ ζάχαρη (2 κ.σ.)
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
Καραμέλα
150 γρ. ζάχαρη (1/2 κούπα)
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 ρόδι
Διαδικασία
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την καραμέλα, όπου βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε. Όταν αρχίζει το μείγμα να παίρνει χρυσοκίτρινο χρώμα (4-5 λεπτά περίπου), αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μια ίσια λαμαρίνα αφού έχουμε πρώτα στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Κουνώντας τη λαμαρίνα προς όλες τις κατευθύνσεις προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη στρώση καραμέλας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε την υφή της σαντιγί. * Για να έχουμε μια επιτυχημένη σαντιγί, ακόμα και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι αρκετά παγωμένη και αν είναι δυνατόν και ο κάδος του μίξερ να έχει μπει για λίγο στην κατάψυξη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το γάλα, χωρίς να το βράσουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα με το γάλα. Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε την υφή μιας πηκτής σάλτσας.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη λίγη και τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη μους, που σε αυτή τη φάση είναι ρευστή, στα σφηνάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Διακοσμούμε με την καραμέλα, που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει και μπορεί να σπάει με τα χέρια σε κομμάτια. Βάζουμε λίγους κόκκους ροδιού και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Από την Αρετή Μουλακάκη
Chef & Food Editor