Μπισκότα με μαρμελάδα και 4 φρούτα
Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή κέρασμα! Μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε τα λαχταριστά μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα Spin Span και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους, αλλά και τον εαυτό σας!
Υλικά
- Μαρμελάδα 4 Φρούτα Spin Spa Extra με κομμάτια από διαλεχτά φρούτα για το γέμισμα
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
(προαιρετικά)
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 2′.
Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ, τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει, και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 7′.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20′ στο ψυγείο και να σφίξει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1,5 εκ., με έναν πλάστη, τοποθετώντας το κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.
Σχηματίζουμε μπισκότα με διάφορα κουπάτ.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μία λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12′ περίπου στους 180 στη μεσαία θέση.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα μπισκότο, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και κολλάμε το ένα μπισκότο μαζί με ένα άλλο. Αν έχουν φουσκώσει πολύ τα κόβουμε στη μέση (αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του κουπάτ).
Σερβίρουμε αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!