Ταξιδέψτε στις γεύσεις της Μαδαγασκάρης
Στη Μαδαγασκάρη (πολλοί την χαρακτηρίζουν ως τον τελευταίο επίγειο παράδεισο) η κουζίνα είναι πολυπολιτισμική με ξεχωριστές γεύσεις. Πλούσια αρώματα από διάφορα μπαχαρικά και καρυκεύματα πλαισιώνουν τα παραδοσιακά τους πιάτα. Η συνταγή της μαλαγκάσικης σαλάτας με μάνγκο και ανανά που σας δίνουμε είναι εύκολη, γρήγορη και θα σας ταξιδέψει νοερά στην μαγεία αυτού του τόπου.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Έτοιμο σε: 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά για σαλάτα:
-
1 μάνγκο, λίγο πράσινο
-
1 ανανά
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
Προετοιμασία:
Κόβουμε το λοφίο του ανανά και το βάζουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τον ανανά και κόβουμε σε τέταρτα. Περνάμε τον ανανά σε ένα τρίφτη τσιπ για να έχουμε πιο λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκόβουμε.
Ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και το περνάμε το σε χοντρό τρίφτη.
Ανακατεύουμε το λάδι με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε επίσης, τα κρεμμυδάκια με τις φέτες του ανανά.
Τοποθετούμε το μάνγκο στο κέντρο μιας πιατέλας και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το λοφίο ανανά στην άκρη του πιάτου και βάζουμε τις φέτες ανανά γύρω από το μάνγκο. Περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιολάδου Σερβίρουμε αμέσως.