80 χρόνια γεύσης
Το τυρί μας συνοδεύει σε κάθε γεύμα, κάθε ώρα της ημέρας και στέκεται δίπλα σε όλα τα πιάτα. Μαζί με το γιαούρτι αποτελούν ξεχωριστά υλικά της ελληνικής κουζίνας και παράδοσης και ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της γης.
Έτσι και το Τυροκομείο Κωσταρέλου συνδυάζεται με τη δική μας καθημερινότητα και μας μεταφέρει την παράδοση ετών, αφού φέτος γιορτάζει ογδόντα χρόνια.
Ήταν το 1937 όταν ο παππούς Κυριάκος με γάλα από το κοπάδι του στα Μεσόγεια, έφτιαχνε τυρί και γιαούρτι για την οικογένειά του αλλά και για την ταβέρνα που διατηρούσε με την γυναίκα του, την γιαγιά Αλεξάνδρα, στο Μαρκόπουλο. Με το ίδιο τυρί και στραγγιστό γιαούρτι μεγάλωσε και ο πατέρας της νεότερης γενιάς Χρήστος, που μετέφερε την δεκαετία του ’60 την οικιακή παραγωγή σε μια μικρή τυροκομική μονάδα. Έτσι και η τρίτη γενιά, ο Κυριάκος και ο Νίκος, με τυρί του πατέρα τους, με γιαούρτι στραγγιστό σε πάνινες σακούλες, με κρέμα και ρυζόγαλο της γιαγιάς.
Το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα από την Νότια Εύβοια και την Κάρυστο αξιοποιείται πλέον στο πλήρως εκσυγχρονισμένο τυροκομείο. Με την τέχνη της παραδοσιακής τυροκόμησης και με τις συνταγές που κληρονόμησαν παράγουν την βραβευμένη φέτα μέσα σε βαρέλια οξιάς. Είναι η μοναδική που θα βρείτε να ωριμάζει φυσικά μέχρι και 12 μήνες. Το γιαούρτι τους με υπέροχη υφή και γεύση, στραγγίζει φυσικά μέσα σε πάνινες σακούλες, όπως παλιά. Παράγουν επίσης βούτυρο, κρέμες, ρυζόγαλο και μια σειρά από τυριά εκλεκτής παραγωγής, αποτέλεσμα της αναζήτησης τους, όλα χωρίς συντηρητικά.
Από το Τυροκομείο τα προϊόντα μεταφέρονται καθημερινά στα επτά περιφερειακά καταστήματα λιανικής “Τυροκομείο Κωσταρέλου”, αλλά και στο μοντέρνο κατάστημα της οικογενείας στο Κολωνάκι για να κάνουν ακόμη πιο νόστιμο και πλούσιο σε θρεπτικές αξίες, το οικογενειακό μας τραπέζι.
www.kostarelos.gr