Arch Café Eaterie – Για τις καλύτερες γεύσεις around town βρείτε την… αψίδα!
Λένε πως δεν είναι σωστό να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο. Αυτό -από την ανάποδη- ισχύει απόλυτα για την περίπτωση του Arch Café Eaterie, που σαν «εξώφυλλο» υπόσχεται πολλά και σαν περιεχόμενο σε συνεπαίρνει, αποτελώντας ουσιαστικά ένα υπέροχο παραμύθι στον κόσμο της γεύσης.
Ένας μοναδικός χώρος στο κέντρο της Κηφισιάς, δίπλα από τα εμπορικά καταστήματα, με το σέρβις του να επαληθεύει μία ακόμα -καλή- φήμη γύρω από το Cafe Eaterie. Το προσωπικό πέρα από την απαραίτητη ευγένεια, ξέρει τι να προτείνει στον καθένα ξεχωριστά και φυσικά να απαντήσει σε όποια απορία γύρω από το μενού, το wine list, τα desserts-κόλαση και τα cocktails που έπονται!
Όπως επιβάλλεται η γευστική εμπειρία στο Arch ξεκινάει με ένα πλήθος ορεκτικών να καλωσορίζουν τους λάτρεις της καλής κουζίνας. Η σαλάτα από βιολογική κινόα με μπουκιές κοτόπουλου, φέτα, καρέ από τομάτα , πιπεριά, αγγούρι και αβοκάντο με broken fried τορτίγια και σος μουστάρδα μπαλσάμικο είναι απλά εξαιρετική, συνοδεύει τέλεια ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Κι εκεί που σε έχει παρασύρει η κουβέντα και οι μυρωδιές, δεν αργούν να φτάσουν στο τραπέζι τα κυρίως πιάτα. Η ζουμερή, σωστά κομμένη ταλιάτα με τη σαλάτα από τοματίνια, καλαμπόκι, slice αγγουριού, μάνγκο μαριναρισμένο με exotic fruit vinegraitte που τη συνοδεύει, είναι ό,τι καλύτερο για τους fans των κρεατικών. Η «απάντηση» σε όσους προτιμούν τα ψαρικά είναι το Green Salmon Tangerine, ο ψητός σολομός σχάρας επάνω σε σος μανταρινιού με αμπαρόριζα και λικέρ θυμάρι κι έναν delicious μοβ πουρέ περουβιανής πατάτας να τον συνοδεύει. Πολύ αγαπημένο και το πλούσιο σε γεύση και υφή ριζότο Cazun al Freddo με μπουκιές κοτόπουλου σοτέ, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα Grana Padano, όλα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Σπύρου Γεωργόπουλου.
Κι αν όλα αυτά δε σας φτάνουν -που δε σας φτάνουν!- η λίστα με τα desserts σας περιμένει υπομονετικά. Από τα highlights της είναι σίγουρα το Coconut Mille Feuille με τα τέλεια ψημένα φύλλα του και τη σος από φρέσκα μύρτιλα, αλλά και το cheesecake με τη homemade μαρμελάδα φράουλας που έρχεται σε ένα ιδιαίτερο ποτηράκι.
Τέλος αν δεν περιορίζεστε σε μία απλή μαργαρίτα, υπάρχει μία πλούσια λίστα με φανταστικά cocktails από τον mixologist του Arch Δημήτρη Παπαιωάννου.
Αν ψάχνετε ένα καλό all day cafe restaurant στα βόρεια προάστια τότε το Arch είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να επιλέξετε. Υπέροχη αισθητική, πλούσιο μενού, άψογο σέρβις και μια διάθεση που ξεπερνάει το ύψος μιας… αψίδας! #keeparching
Arch Café Eaterie
Αργυροπούλου 1-3 Κηφισιά
Τηλ. 211-3115555