Belcolade, η αληθινή βελγική σοκολάτα
Μια απολαυστική βραδιά αφιερωμένη στη γνήσια βελγική σοκολάτα Belcolade, διοργάνωσε η Puratos Ελλάς το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου, στην κατοικία του Πρέσβη του Βελγίου κ. Luc Liebaut στο Ψυχικό.
Οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν τη ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις θεματικές ενότητες με πραγματικά εντυπωσιακές σοκολατένιες δημιουργίες από Belcolade, τις οποίες έφτιαξαν οι έμπειροι Έλληνες και Βέλγοι pastry chef της Puratos, καθώς και αξιόλογοι pastry chef από διάσημα ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία Ελλάδας και Κύπρου που φέρουν τον τίτλο του Πρεσβευτή της σοκολάτας Belcolade.
Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Βέλγος Πρέσβης ο οποίος εξήρε την μοναδικότητα της Βελγικής Σοκολατοποιίας και την ποιότητα των προϊόντων της.
Ο κ. Michel Poot Baudier, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσης στην κατοικία του και τόνισε ότι η Βelcolade είναι η μόνη Βελγικής ιδιοκτησίας εταιρία που εξακολουθεί να φτιάχνει σοκολάτα στο Βέλγιο.
Η παραγωγή είναι βασισμένη στην παραδοσιακή βελγική τεχνική η οποία έχει ως αποτέλεσμα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρουν την Βelcolade στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς της επαγγελματικής ποιοτικής σοκολάτας. Επεσήμανε επίσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν την Belcolade μοναδική, αλλά και τους τρόπους επιλογής, επεξεργασίας των καρπών, ζύμωσης της κακαομάζας που έχουν ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητας σοκολάτα, που είναι πιστοποιημένη με το πρόγραμμα Cacao-Trace™.
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
“H γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας.
Κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο, έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής.
Το μέλλον της σοκολάτας εξαρτάται επίσης από μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού. Η σοκολάτα έχει αγαπηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, και όσοι αγαπούν το άρωμα και τη γεύση της καταναλώνουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα της σοκολάτας, οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις εμποδίζουν πολλούς καλλιεργητές κακάο να επιτύχουν βιώσιμο εισόδημα. Βοηθώντας τους καλλιεργητές να αυξήσουν την αξία του κακάο τους, υψηλής γευστικής ποιότητας σοκολάτα μπορεί να είναι διαθέσιμη και στις επόμενες γενιές μέσω του προγράμματος Cacao Trace που εφαρμόζει η Belcolade.
Τα αλμυρά πιάτα της βραδιάς με μια νότα σοκολάτας, επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος
Το μενού περιελάμβανε πρωτότυπα πιάτα όπως: Ceviche λαυράκι με lime, chili, κόλλιανδρο, πορτοκάλι & μπισκότο λευκής σοκολάτας * Mini μπρουσκέτα (ζεστή) με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα τομάτας με καπνιστή πάπρικα & νιφάδες σοκολάτας * Καπονάτα καπνιστής μελιτζάνας με καραμελωμένο κρεμμύδι, σταφίδες & φλοίδες μαύρης σοκολάτας * Ταρτάκι με γλυκοκολοκύθα (πιο σταθερή κρέμα – όχι ρευστή), κατίκι Δομοκού, σύκο, φρέσκα μυρωδικά & stick σοκολάτας * Γαρίδα ψητή με κρούστα παρμεζάνας, λιωμένη λευκή σοκολάτα (ganaze) & pesto με αμύγδαλα και βασιλικό * Χοιρινά ribs με κρούστα από σοκολάτα γάλακτος & μπαχαρικά * Τραγανά falafel με κρέμα avocado & chips σοκολάτας