Clap the Restaurant: Σκηνικό ελληνικής κουζίνας
Κάτι αλλάζει φέτος στο Clap the Restaurant, και αυτό είναι πως η ταυτότητα της κουζίνας του γίνεται 100% ελληνική. Στο εστιατόριο του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να εκφράσει τις ανησυχίες του μέσα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με πιάτα όπως: Σκορδαλιά αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και καυτερή πιπεριά, Λουκουμάδες αιγαιοπελαγίτικου μπακαλιάρου με τουρσί παντζάρι και κόκκινο κρεμμύδι, Λαχανοντολμάδες με κιμά κουνελιού, σάλτσα λεμονόχαρτου και άγριο μάραθο ή Μοσχαρίσια γλώσσα στα κάρβουνα με μανιτάρια πορτομπέλο, πουρέ κόκκινου μήλου και γλάσο φραγκόσυκου. Και η λίστα συνεχίζεται και με άλλες ενδιαφέρουσες γαστρονομικές δημιουργίες, που βασίζονται στην εποχικότητα, τις πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την άριστη σχέση ποιότητας τιμής.
Το menu όμως του Clap the restaurant περιέχει και μία pre και after theatre εκδοχή, με πιάτα όπως: ελληνική ομελέτα με χωριάτικα βιολογικά αυγά ή μοσχαρόσουπα, αλλά και «street» επιλογές όπως hot-dog φτιαγμένο από τα χέρια του chef, ελληνικό burger ή ανοιχτά φρέσκα sandwich με ψωμιά της Delifrance που μπορεί να απολαύσει κανείς όλη μέρα στα bar του Ιδρύματος. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται ιδανικά με κρασιά μικρών, κυρίως, παραγωγών του ελληνικού αμπελώνα και μπύρες από εγχώριες μικρές ζυθοποιίες.
Ενημερωθείτε για το New Year’s Eve menu με απολαυστικές γευστικές προτάσεις!
Info:
Clap the Restaurant
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Γ’ όροφος (Θέα στην Ακρόπολη)
Ώρες: 7 – 12:30 καθημερινές
11 – 1:00 Σάββατο & Κυριακή
Πειραιώς 206 Ταύρος 177 78 Αθήνα
Τ: 2103411908 Email: claptherestaurant@gmail.com