Easy bake – Φτιάξτε το καλύτερο vegan banana bread!
Αυτή την περίοδο, λόγω του κορωνοϊού και των περιορισμών που έχουν εφαρμοστεί, πολλοί από εμάς έχουμε βρεθεί με πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια μας. Mια υπέροχη και δημιουργική ενασχόληση γι’αυτό το διάστημα είναι φυσικά η ζαχαροπλαστική.
Πρόκειται για ένα φανταστικό αγχολυτικό και μια ιδιαίτερα διασκεδαστική ασχολία για μία οικογένεια με παιδιά στο σπίτι, αλλά και για νεαρά ζευγάρια ή άτομα που μένουν μόνα, των οποίων η καθημερινότητα δεν τους επέτρεπε μέχρι τώρα να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στη ζαχαροπλαστική. Όποια και αν είναι η ηλικία σας, τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να βγάλετε μερικά υλικά από τα ντουλάπια και να δημιουργήσετε με τις υπέροχες και πεντανόστιμες μπανάνες Chiquita.
Δείτε την καλύτερη και πλέον αγαπημένη συνταγή για banana bread, το αγαπημένο ψωμί πολλών -και… hit της καραντίνας!- εδώ και χρόνια.
Υλικά (για 2 μερίδες)
4 ώριμες μπανάνες Chiquita
1 Μπανάνα Chiquita για γαρνίρισμα
80 ml ηλιέλαιο
200 g αλεύρι σίτου
150 g ζάχαρη σε κρυσταλλική μορφή
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 Πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε ένα μπολ, λιώστε τις μπανάνες Chiquita με ένα πιρούνι. Αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν σωστά.
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ και μεταφέρετε σε αυτή το μείγμα.
Ξεφλουδίστε τη μπανάνα Chiquita που κρατήσατε για το γαρνίρισμα και κόψτε τη στη μέση κατά μήκος. Τοποθετήστε την πάνω στο μείγμα. Ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά.
Θρεπτική αξία ανά άτομο
Θερμίδες: 263
Λιπαρά: 8,4 γρ.
Κορεσμένα: 1 γρ.
Υδατάνθρακες: 42,4 γρ.
Σάκχαρα: 25,4 γρ.
Εδώδιμες ίνες: 2,1 γρ.
Πρωτεΐνες: 3,3 γρ.
Αλάτι: 0,1 γρ.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο: www.chiquita.gr