Taste stories at Explorer’s Bar Bistro
Δύο ξεχωριστά μενού από τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Emmanuel Guibert παρουσιάζονται στο Explorer’s Bar-Bistro του NJV Athens Plaza.
Είναι εντυπωσιακό πόσα πράγματα, πόσες εικόνες, ακόμη και πόσα συναισθήματα μπορείς να «δεις», να γευτείς, να αντιληφθείς, να ανακαλέσεις σε μια degustation πρόσκληση ένα παγωμένο, αλλά ηλιόλουστο μεσημέρι του Φεβρουαρίου. Όπως -ας πούμε- ότι η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις και άλλα τσιτάτα τύπου Κοέλιο, για τα οποία θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες, τρώγοντας παράλληλα αυτό το θεσπέσιο carpaccio μάνγκο με τριαντάφυλλο.
Ο «ηθικός» – γαστριμαργικός αυτουργός πάντως της γευστικής μου αναδρομής -αλλά κυρίως της ανανέωσης της ταυτότητας του all time classic Bar-Bistro του NJV Athens Plaza- ο Ελληνογάλλος chef Henri Emmanuel Guibert, κατάφερε να κάνει την γαστριμαργική καρδιά του Explorer’s Bar Bistro να χτυπήσει δυνατά.
O αεικίνητος σεφ με δύο νέα μενού που δημιούργησε ειδικά για το Explorer’s, έφερε φρέσκο, gourmet αέρα στις επιλογές φαγητού σε όσους δηλώνουν city lovers.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα βρεθείτε στην πλατεία Συντάγματος- επαγγελματικό ραντεβού, light lunch ή dinner με αγαπημένους φίλους, χαλαρό sightseeing, υπογλυκαιμία μετά το shopping ή απλά η παρόρμηση για μία μικρή δόση προσιτής πολυτέλειας στο αγαπημένο περιβάλλον του απαράμιλλου ιστορικού ξενοδοχείου, αξίζει να κάνετε check in στο Explorer’s Bar-Bistro του NJV Athens Plaza.
Ελληνογαλλική συμμαχία
Ο -για τους φίλους- Henri G, ξεκίνησε την καριέρα του στο γαλλικό εστιατόριο Auberge de Chavanne με αστέρι Michelin. Στη συνέχεια δημιουργούσε γαλλικές σπεσιαλιτέ στην κουζίνα του φημισμένου ξενοδοχείου Hollington House στο Reading της Αγγλίας, το οποίο ανήκε στην γαλλική αλυσίδα των πολυτελών Relais et Chateaux. Με πολύχρονη εμπειρία από την Κορσική και το βλέμμα πάντα στην Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε, επισκέφθηκε το καλοκαίρι του 1998 την Πάρο.
Το 2019, ο αδελφός του Patrick και ο ίδιος έκαναν πραγματικότητα το όνειρο της επιστροφής στην Ελλάδα. Έτσι, γεννήθηκε το εστιατόριο Henri G, στην Πάρο, σε ένα αρχοντικό νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από το 1890, μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Παροικιάς. Το χαρακτηρίζει η αυθεντική μεσογειακή κουζίνα και η αξιοποίηση του πλούτου των προϊόντων της Πάρου με μια διακριτική πηγή έμπνευσης από την γαλλική κουζίνα.
Τα μενού
Επιστροφή στο μοναδικό χώρο του Explorer’s Bar Bistro, ένα χώρο με νέα ταυτότητα, όπου η φιλοσοφία των μενού συνοψίζεται σε αυτό που ο ίδιος ο σεφ τονίζει για τις δημιουργίες του: «Συνδύασα αγαπημένα προϊόντα της Ελληνικής γης, ακολουθώντας γαλλική τεχνική για δύο διαφορετικά μενού που θα εμπλουτίσουν την αθηναϊκή γαστρονομική εμπειρία».
Υπάρχουν δύο ολοκληρωμένα μενού- για να επιλέξετε τόσο εσείς που αγαπάτε το ψάρι:
Μενού Ι
Λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα «Harissa»
Μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα
Μους σοκολάτας Gauanaja 70%, φράουλες μαριναρισμένες σε πετιμέζι
Αλλά κι εσείς που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς κρέας:
Μενού ΙΙ
Τόνος ταρτάρ, γουακαμόλε και μους ούζου
Φιλέτο μοσχαρίσιο στην σχάρα, πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι
Carpaccio μάνγκο, γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι.
Τα καλά νέα, πάντως, είναι πως ο συνδυασμός δεν είναι ούτε υποχρεωτικός ούτε απαγορευτικός. Με δυο λόγια, μπορείτε να δοκιμάσετε απλά και μόνο ένα πιάτο που σας «έκλεισε» το μάτι…
ΥΓ. Έξι πιάτα και τρία ποτήρια κρασί μετά, θα σας εκμυστηρευτώ πως την καρδιά μου έκλεψε το μενού 2. Αυτό το γουακαμόλε, με την μους ούζου και τον τόνο ταρτάρ θα έπρεπε να διατίθεται και σε οικογενειακή συσκευασία για το σπίτι. Ιδέες ρίχνω….
Τηλ. κρατήσεων: 210-3352400
welcome@njvathensplaza.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γαλλικός αέρας πνέει στο Explorer’s Bar Bistro του NJV Athens Plaza