Cool as Dixon and Great as Dock
O Tom Dixon είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους designers της γενιάς του. Απόλυτος χαρακτηρισμός μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας που ξεπερνά τα όρια του designβάζει μπρός το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο delicious concept.
Το Λονδίνο είναι μια κατ’ εξοχήν in motion πόλη, οι πολίτες της φτιάχνουν συνεχώς καινούργια ήθη, καινούργιες γλώσσες, επιστήμες, τέχνες και αισθητική. Ο Tom Dixon ανέκαθεν Βρετανός και για πολλά χρόνια Λονδρέζος εμπνέεται από αυτόν τον αέρα της ανανέωσης που χαρακτηρίζει την πόλη του και δεν σταματά να μας ιντριγκάρει με τις δημιουργίες του. Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια όταν αποφάσισε να μετακομίσει δυτικά του Λονδίνου. Πρόκειται για την πιο underrated πλευρά της πόλης, που από τα early 70s άρχισε να κερδίζει έδαφος, και μια overrated αξία τα τελευταία χρόνια. Ίσως η έλξη που ασκεί η περιοχή στον Dixon να οφείλεται στην κοινή τους πορεία. Τι εννοώ με αυτό; Η επιτυχία του διάσημου designer δεν προέρχεται από την μαθητεία του στα πανεπιστημιακά έδρανα, αλλά από ένα πηγαίο ταλέντο και μια παθιασμένη προσωπικότητα που τον οδήγησε σε μια ασυνήθιστη πορεία με εξαιρετικό φινάλε. Από μπασίστας τον Pink Floyd, μαθητής σε εργαστήρι κεραμικής, και από creative director της Habitat, designer που σχεδίασε τις διάσημες S-Chairs, τις Jack lamps και τους Mirror Balls και οι δημιουργίες του φιγουράρουν στο V& A του Λονδίνου και το MoMA της Νέα Υόρκης. Ύστερα απ’ όλα αυτά σήμερα τον βρίσκουμε στην κουζίνα του δικού του Dock να δοκιμάζει τις σπεσιαλιτέ του βραβευμένου chef Stevie Parle.
Βεατρίκη Θεοδωράτου
Βεατρίκη