Μαριλίτα Χατζηβασιλείου
Η Gourmelita σε πρώτο ενικό
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που το οικογενειακό γεύμα με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι, ήταν ιερό και καθημερινό. Πάντοτε μου άρεσε να μπλέκομαι στα πόδια της μητέρας μου στην κουζίνα. Το ίδιο κάνουν πλέον μαζί μου και τα δύο μου παιδιά!
Άρχισα να ασχολούμαι με τη μαγειρική ενεργά από την εφηβεία μου, μαγειρεύοντας πολύπλοκα γεύματα για τις φίλες μου και δεν σταμάτησα ποτέ…
Έχω ασχοληθεί και με τη ζαχαροπλαστική, φτιάχνοντας τούρτες μπισκότα και cupcakes σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά καιρούς με έπιανε «μανία» με τις διάφορες τοπικές κουζίνες του πλανήτη.
Η χαρά μου σε κάθε ταξίδι που έκανα πάντοτε, ήταν να επισκέπτομαι τις αγορές τροφίμων και τα πιο παραδοσιακά εστιατόρια φυσικά!
Τα τελευταία 3 χρόνια, με κέρδισε το blogging, επειδή μπορώ να μοιράζομαι με όλους τις αγαπημένες μου συνταγές, δείχνοντας παράλληλα –βήμα, βήμα- πόσο απλό είναι να ασχοληθεί κανείς με το να μαγειρέψει ένα καλό σπιτικό φαγητό.
Η μαγειρική είναι για εμένα ό,τι πιο δημιουργικό κι ανταποδοτικό μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του και τους αγαπημένους του.
Μαριλίτα πες μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία του επιτυχημένου blog σου gourmelita.com.
Το Gourmelita γεννήθηκε από την ανάγκη μου να μοιραστώ τις συνταγές που έφτιαχνα καθημερινά στην κουζίνα μου, κι ενθουσίαζαν οικογένεια και φίλους. Η φιλοσοφία μου είναι απλή: gourmet για εμένα είναι το φαγητό που σε κάνει να τρως τη μια μπουκιά μετά την άλλη, χωρίς σταματημό. Καλομαγειρεμένο, με καλές πρώτες ύλες, και το πιο βασικό: φτιαγμένο με αγάπη!
Ποια είναι η γεύση που εσύ θα έδινες στα Χριστούγεννα;
Τα Χριστούγεννα για εμένα έχουν γεύση κανέλα, γαρύφαλλο, μέλι, βούτυρο, mulled wine και ginger. Με λίγα λόγια: θαλπωρή.
Ποιο είναι το πιο ωραίο foodie δώρο που έκανες ή θα ήθελες να πάρεις φέτος τις γιορτές;
Θα σου πω αυτό που έλαβα ήδη και με έχει ενθουσιάσει, από την αδερφή μου, η οποία είναι και αυτή που με προέτρεψε να ξεκινήσω το blog μου: μια ηλεκτρονική ζυγαριά με δικό της App, για εντελώς interactive μαγειρική!
Το μεγαλύτερο λάθος άγχους που κάνουμε εμείς οι γυναίκες στα γιορτινά τραπέζια;
Θα έλεγα το να θέλουμε να ετοιμάσουμε υπερβολικά πολλά πιάτα για ένα τραπέζι. Ένα γιορτινό τραπέζι μπορεί να στηθεί και με «λίγα και καλά»! Δεν χρειάζεται να «σκοτωθούμε» στην κουζίνα. Στη χώρα μας το συνηθίζουμε βέβαια, και αγαπώ πολύ αυτήν την τρομερή ποικιλία σπιτικών φαγητών!
Πέντε πιάτα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Από το δικό μου αυτά που δεν λείπουν ποτέ είναι: σούπα κάστανο ή γαλοπούλα, γέμιση, πατάτες φούρνου, σαλάτα με ξηρούς καρπούς και φρούτα και φυσικά άπειρα γλυκά: μελομακάρονα, κουραμπιέδες, gingerbread και άλλα πολλά!
Φτιάξε μας -σαν εικόνα- το πιο festive σπιτικό σκηνικό για τις μέρες των γιορτών.
Το πιο festive σκηνικό είναι για εμένα αυτό το οποίο συμπεριλαμβάνει αυτούς που αγαπάμε γύρω μας, καλό, γευστικό φαγητό, ζεστά στολισμένο σπίτι, τα καλά μας σερβίτσια και την καλύτερη μας διάθεση!
Συμμετέχεις μαζί και με άλλες food bloggers στην ομάδα Food for Good και διοργανώνοντας εκδηλώσεις στις οποίες προσκαλούνται κι άλλοι food bloggers να μαγειρέψουν. Τα έσοδα από την πώληση πάνε εξ ολοκλήρου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή ΜΚΟ. Nα τολμήσω να πω πως μοιράζετε food for thought, με γεύση αγάπης και αλληλεγγύης;
Μοιραζόμαστε την ανάγκη μας να προσφέρουμε μέσω της μεγάλης μας αγάπης, που είναι η μαγειρική. Έτσι γεννήθηκε το Food4Good, από μια σκέψη της Εύας Μονοχάρη -aka Funkycook- και το ευχάριστο είναι ότι η ανταπόκριση ήταν μεγάλη! Τη χρονιά που μας πέρασε μαζέψαμε πάνω από 10.000 ευρώ για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Φυσικά, η βοήθεια εταιρειών τροφίμων και άλλων bloggers, είναι κάθε φορά πολύτιμη.
Κάτια Μηλιαράκη