Chef με χρυσό μετάλλιο
Εκπροσωπώντας το NJV Athens Plaza, ο Γιώργος Μπαχτής, βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο κερδίζοντας την πρώτη θέση. O νεαρός ζαχαροπλάστης ετοίμασε γλυκό με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την νέα μοντέρνα ελληνική ζαχαροπλαστική, ενώ το όνομα αυτού ήταν «Ταξίδι στην χώρα του φιστικιού».
Ο διαγωνισμός Global Chefs Challenge που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της HO.RE.CA 2013, αποτελεί τον προκριματικό διαγωνισμό, του οποίου οι τελικοί θα διεξαχθούν στο παγκόσμιο συνέδριο της WACS στη Νορβηγία το 2014, όπου ο Γιώργος Μπαχτής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
Κριτές του διαγωνισμού ήταν Διεθνείς προσωπικότητες Αρχιμαγείρων απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Koklic Srecko από την Σλοβενία και ο Domenico Maggi από την Ιταλία, οι οποίοι είναι παράλληλα και Διεθνείς κριτές της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS).
Ο Γιώργος Μπαχτής ανήκει στην ομάδα του Executive Chef Patissier Τάσου Ζησόπουλου του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza, που δημιουργεί και προτείνει γεύσεις που αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της σύγχρονης γαστρονομίας στα μενού του ξενοδοχείου, του εστιατορίου The Parliament αλλά και του Café Plaza Lounge.
Στο πλαίσιο της HO.RE.CA, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία & την Μαζική Εστίαση στην Ελλάδα και διήρκεσε μεταξύ 8 και 11 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες καινοτόμες θεματικές εκδηλώσεις όπως Διαγωνισμοί Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής.